Nyhetsmagasinet

Vårt nyhetsmagasin er en uavhengig nettavis og medlem i Fagpressen.

Veien til å bli professor er gått opp av menn

Men for dagens professorer handler det ikke om å nå raskest til toppen. – I dag er man en mentor, man er inkluderende og man lever også et liv utenfor akademia, sier Irmelin Drake og Sigrun Svenkerud.

Masterbloggen

Hva får kvinner til å bli i bygg- og anleggsbransjen?

Fem prosent kvinner søker seg til bygg og anleggsbransjen. Med så lav rekruttering har vi ikke råd til å skremme vekk de få som begynner, og forsterke bransjens image som røff og «skitten», skriver Kathrine Fagerli Nilsen. 

Aktuelt nå

Kjønnsforskere på flyttefot

Ved UiT er kjønnsforskerne slått sammen med filosofene, mens på UiO skal de muligens inn i nytt bærekrafthus. Men er det til beste for utdanningen og forskningen?

– Samiske voldsofre får ikke hjelpen de trenger

Samiske kvinner som har vært utsatt for vold og overgrep i oppveksten mangler et kulturelt tilpasset hjelpetilbud. – De som skal hjelpe må forstå hvilken rolle fornorskingen har spilt, sier forsker.

Hva skjer?

Hjernen og kjønn

Oslo | |

Hjernene våre er kanskje like, men noe bidrar til ulikhet. Er det hormoner?

Denne kvelden utforsker vi hva hormoner har å si for hjernen og livene våre. Hva skjer når hormonnivåer endres i faser som pubertet, graviditet og overgangsalder? Er det andre kjønnsforskjeller i hjernen enn hormoner? Eller er det bare myter? Forskere innen naturvitenskap, psykologi og medisin diskuterer og deler av sin kunnskap om hjernen vår, kjønn og hormoner.

Innledninger og samtale er beregnet på publikum uten faglig bakgrunn i temaet.

Programmet vil bli oppdatert med navn på forskerne.

Mer informasjon »

Fagseminar: Aasta Hansteen: Kunstner, forfatter og kvinnesakspionér

Oslo | |

Aasta Hansteen var den første kvinnen som talte offentlig og den første kvinnen som utdannet seg til profesjonell kunstmaler i Norge. Hansteen brøt med samtidens konvensjoner for hvordan kvinner skulle oppføre seg. Hun ble hetset og latterliggjort, men hylles i dag som en foregangskvinne. På dette seminaret markerer vi 200-årsdagen for hennes fødsel. Med Marta Breen, Mona Holm, Eli Bjørhusdal, Aud Tønnesen og Trine Rogg Korsvik. 

Mer informasjon »

Følg oss

Instagram

Nyhetsmagasinet

Vårt nyhetsmagasin er en uavhengig nettavis og medlem i Fagpressen.