Pris til artikkel om grønn likestillingspolitikk

Agnes Bolsø og Stine H. Bang Svendsen fikk prisen for årets artikkel i Tidsskrift for kjønnsforskning i 2015.
Glade prisvinnere sammen med tidsskriftsredaktør Sara Elisabeth Sellevold Orning (i midten): Stine H. Bang Svendsen (t.v.) og Agnes Bolsø. Foto: Yrjan Kvam

– For meg henger denne prisen høyt, sa Agnes Bolsø, da hun sammen med kollega og medforfatter Stine H. Bang Svendsen mottok prisen for artikkelen «Grønn likestilling: Miljøpartiet De Grønne og mulighetene for en grønn likestillingspolitikk». Utdelingen kom overraskende på prisvinnerne, og ble mottatt til stormende jubel fra kollegene ved NTNU.

Dette er femte gang noen fra Institutt for tverrfaglige kulturstudier vinner den populære prisen. Artikkelen er en studie av MDGs kjønnsforståelse og likestillingspolitikk, basert på tekstanalyse av partiets vedtekter, arbeidsprogram og prinsipprogram.

Juryen plukket artikkelen ut blant de 14 fagfellevurderte artiklene som ble publisert i tidsskriftet i 2015, og juryen var enstemmig i sitt valg. I sin begrunnelse sier juryen blant annet: «Artikkelen er ambisiøs og nytenkende, samtidig som den er lesbar og tilgjengelig. Den er tankevekkende og av høy akademisk kvalitet.»

Les også Kildens omtale av artikkelen fra juni 2015: – Ikke gode nok på kjønn og likestilling.

Årets artikkel

Tidskrift for kjønnsforskning kårer årets artikkel hvert år. Dette året har juryen bestått av:

Kari Hernæs Nordberg, førsteamanuensis i samfunnsfagdidaktikk, Institutt for kultur, religion og samfunnsfag, Fakultet for humaniora, idretts- og utdanningsvitenskap, Universitetet i Sørøst-Norge

Torjer Andreas Olsen, professor i urfolksstudier, Senter for samiske studier, UiT - Norges arktiske universitet

Heidi Kurvinen, Postdoctoral Researcher, Cultural History and European and World History, University of Turku

 

Siste saker

Kalender

Nyhetsmagasinet

Vårt nyhetsmagasin er en uavhengig nettavis og medlem i Fagpressen.