Kjønn og likestilling etter #metoo

De mange bidragene i dette nummeret av tidsskriftet har ulike faglige utgangspunkt og behandler seksuell trakassering, vold og overgrep med ambisjon om å besvare spørsmål og skape forståelse. Her kan du lese om trakasserende humor i forsvaret og seksuell trakassering i andre deler av arbeidslivet, samt om overgrepssituasjoner i gresk-romersk mytologi. Les om hvordan ulike former for urettferdighet bidrar til å skape en kultur der seksuell trakassering muliggjøres og om hvordan sosiale medier har blitt brukt under #metoo og mye, mye mer.

DOI: 10.18261/issn.1891-1781

Les mer om forskningen til Ulla-Britt Lilleaas, Dag Ellingsen og Beate Sløk-Andersen i Nyhetsmagasinet: Trakasserende humor starter hos befalet

Hør podkast med intervjuer av forskerne som skriver i tidsskriftet:

Opprinnelig hadde Kilden og redaktørene for tidsskriftet, Beret Bråten og Mari Teigen, planlagt et lanseringsseminar for temanummeret. Men så kom korona-krisen og det ble bestemt å ha en alternativ form for lansering, nemlig å bruke Kilden kjønnforskning.nos podkast Kjønnsavdelingen som kanal.

Vi har laget to podkastepisoder, Kjønn og likestilling etter #metoo del I: Sexistisk humor i militæret og Kjønn og likestilling etter #metoo del II: Hadde radikalfeminismen rett likevel? Hør begge episodene i podkasten vår Kjønnsavdelingen.

 

Nyhetsmagasinet

Vårt nyhetsmagasin er en uavhengig nettavis og medlem i Fagpressen.