Lanserer treårig mobilitetsstipend

Grip sjansen til å reise utenlands! I år lyser Forskningsrådet ut et nytt mobilitetsstipend for yngre forskere. Søknadsfristen er 21. mai.

Stipendet skal styrke yngre forskeres mobilitet og bidra til deres karriereutvikling, skriver Forskningsrådet. De har som mål at flere norske forskere får et forskningsopphold ved en utenlandsk toppinstitusjon.

– En tilbakevendende kommentar i evalueringene av søknader til Det europeiske forskningsrådet (ERC) er at unge, norske forskere er for lite mobile, forteller Per Ivar Høvring til Forskningsrådet. Han er Forskningsrådets kontaktperson for ERC.

Stipendet er åpent for yngre forskere fra alle fag, deriblant kjønnsforskning. Det går over tre år. De to første årene skal forskeren være ved en institusjon i utlandet. Det tredje året går midlene til re-integrasjon i Norge. Slik skal både forskeren og den norske vertsinstitusjonen sikres at kunnskapen og nettverkene fra utenlandsoppholdet kommer til nytte her hjemme.

Det nye mobilitetsstipendet hører hjemme under Fri prosjektstøtte (FRIPRO), og det lyses ut inntil 14 stipender i 2014. 4 av stipendene er innenfor humaniora og samfunnsvitenskap, 6 innenfor medisin, helse og biologi, og 4 av stipendene er innenfor matematikk, naturvitenskap og teknologi. 40 prosent av finansieringen dekkes av EU, gjennom Marie Curie Actions COFUND-ordning.

Les mer om mobilitetsstipendet hos Forskningsrådet.

Siste saker

Kalender

Nyhetsmagasinet

Vårt nyhetsmagasin er en uavhengig nettavis og medlem i Fagpressen.