EU-forskning vil ha råd fra kjønnsforskere

Europakommisjonen inviterer forskere til å delta i rådgivende grupper i det nye forskningsprogrammet Horisont 2020. Kjønnsforskere oppfordres spesielt til å søke.
(illustrasjonsbilde: www.colourbox.com)

Horisont 2020 er EUs nye rammeprogram for forskning og innovasjon. I følge utlysningen skal et bredt spekter av relevante fagfelt være representert i hver av de rådgivende gruppene, som etter planen skal bestå av 20-30 personer. Gruppenes oppgaver vil være å veilede EU-kommisjonen i arbeidet med å utvikle forskningsprogrammene i Horisont 2020 og med å formulere programmenes utlysningstekster.

Kjønnslikestilling er et overordnet kjernepunkt i Horisont 2020, og ekspertise på kjønn og likestilling vil være representert i alle de rådgivende gruppene. For at kjønns- og likestillingsaspektet skal bli inkludert i forskningsprogrammene er det av stor betydning at ekspertise innen feltet er representert i de rådgivende gruppene. Eksperter innen kjønnsforskning og eksperter på kjønn kombinert med andre disipliner oppfordres derfor spesielt til å søke. Det uttykkes også et særlig ønske om kvinnelige søkere.

Medlemmene av gruppene kan være med i forskningsprosjekter som søker finansiering fra Horisont 2020, men de kan ikke sitte i komiteer som evaluerer forskningsprosjekter som har søkt støtte. Dersom man blir valgt ut som medlem i en av de rådgivende gruppene, vil mandatet være for en periode på to år med mulighet for forlengelse i én periode. Hver gruppe skal møtes minst to ganger i året. Medlemmene av gruppene får dekket reise og opphold i forbindelse med møtene, men mottar ellers ikke noe honorar for arbeidet.

Frist for å melde sin interesse for å sitte i første periode er 6. mars kl. 17.00.

Rådgivende grupper

EUs forskningsprogram Horisont 2020 søker forskere til rådgivende grupper.

Aktuelle lenker

Siste saker

Kalender

Nyhetsmagasinet

Vårt nyhetsmagasin er en uavhengig nettavis og medlem i Fagpressen.