Hurra for KILDEN!

Det startet for ti år siden med to ansatte, et par tobakksbrune nettsider og en ide om noe større. Mange hundre nyhetsartikler, et titalls nettutstillinger og ti år seinere kan KILDEN gratulere seg selv med å ha nådd målet og vel så det. I dag er det bursdagsfeiring.

KILDEN Informasjonssenter for kjønnsforskning fyller ti år i år og jubileet feires i dag, 9. desember, med seminaret Forskning for forandring og bursdagfest etterpå.

Blant dem som deltar på bursdagsfeiringen er statssekretær Astri Aas-Hansen, redaktør Anne Aasheim, mannsprofessor Øystein Gullvåg Holter og den svenske medieforskeren Kerstin Engström. Vi venter også en foreløpig hemmelig gjest: Vinneren av KILDENs journalistpris, som blir offentliggjort og hedret på festen etter seminaret. 

Starten

Mange og ivrige krefter hadde vært i sving i flere tiår da KILDEN så dagens lys høsten 1998. (Les om historien bak KILDEN her.) To ansatte begynte da arbeidet med å bygge opp et nettbasert informasjons- og dokumentasjonssenter for kvinne- og kjønnsforskning på oppdrag fra Norges forskningsrådet.

Det var først på vårparten året etter de alle første nettsidene ble publisert, i datidens webmotefarger, tobakksbrunt og beige.

Formidabel vekst

Mandatet var å skape et «tjenesteytende organ for kjønnsforskningen i Norge, med nasjonalt ansvar for å formidle fra kjønnsforskningsfeltet i inn- og utland».  

KILDENs utførelse av oppdraget har vokst gradvis, fra den spinkle starten til dagens virksomhet som favner nyhetsartikler om aktuell kjønnsforskning, presentasjon av nye publikasjoner, nettutstillinger, nyhetsbrev, forskerbasen og Tidsskrift for kjønnsforskning. For å nevne noe.

Solid posisjon

Ennå finnes mengder av uformidlet kjønnsforskning og nettutstillinger som bør lages. Men i dag tillater vi å gratulere oss selv med en solid posisjon i det norske – og nordiske - kjønnsforskningsfeltet og ti år med utrettelig forskningsformidling av høy kvalitet. Hurra for KILDEN!

 

Siste saker

Kalender

Nyhetsmagasinet

Vårt nyhetsmagasin er en uavhengig nettavis og medlem i Fagpressen.