Velkommen til KILDENs nye nettsted

KILDEN har lagt om nettstedet og kan nå tilby nye spalter og tjenester.
Nina Kristiansen leder KILDEN.

Etter mange år med sennepsgult og brunt, framstår vi nå i friskere grønt. Design er viktig, men først og fremst kan vi tilby mye nytt innhold:

Spalten Aktuelt
Her vil du fortsatt finne nyhetssaker som omhandler kvinne- og kjønnsforskning: pågående og avsluttede prosjekter, nye publikasjoner, nytt fra konferanser og seminarer.

I tillegg vil vi gi portrettintervjuer av forskere. Først ut er Øystein Gullvåg Holter, som forteller om pappasporet.

Beret Bråten er forsknings-journalist på KILDEN.

Spalten Publisert
Her bringer vi korte omtaler av nye publikasjoner av kvinne- og kjønnsforskere eller som på andre måter kan være interessant om kjønn, samt informasjon om innholdet i nye numre av tidsskrifter.

Spalten Teoretisk

I denne spalten publiseres artikler av teoretisk karakter. Artiklene vil i større grad enn nyhetssakene ta for seg det teoretiske grunnlaget i et forskningsprosjekt, begrepsdrøftinger og metodediskusjoner.

Første artikkel handler om kropp, med utgangspunkt i Åse Strandbus doktorgradsavhandling om minoritetsjenters forhold til kroppskulturer.

Spalten Utenriks
Her vil vi bringe rapporter fra norske forskere, stipendiater og andre som har tilbrakt tid i forskningsmiljøer i utlandet. Vi ber dem om å reflektere over en opplevelse eller et tema knyttet til oppholdet

Også utenlandske gjesteforskere i Norge vil skrive i denne spalten: om deres opphold her, forventninger, om de ble innfridd og hvilke råd de har til andre.

Først ute i spalten er Agnes Andenæs som skriver om sitt opphold i California. Hun skriver om hvordan det er å ha med barn på utenlandsopphold.

Helene Langsether har utarbeidet temasidene.

Temasider

Temasider er et nytt tilbud fra KILDEN. Vi har samlet informasjon om fem ulike forskningsfelt: helse, vold, teknologi, arbeidsliv og media.  Vi lister forskere som jobber på disse feltene og publikasjoner som omhandler temaene. I tillegg har vi lagt inn KILDENs egne nyhetssaker og medieklipp. Flere temasider vil følge i tiden framover.

Spesialsider er nettsteder eller -sider som omhandler ulike emner. Det er utstillinger, publikasjoner og artikkelsamlinger.

Den nyeste spesialsiden er utstillingsportalen Kvinner i Norge gjennom 100 år.

For ungdom er forskningsformidling om ulike temaer som er spesiallaget for ungdom.

http://kilden.forskningsradet.no/c16881/temaside/index.html?&tid=17247

Publikasjoner

Marte Ericsson Ryste er ansvarlig for publisertspalten.

Publikasjonssidene er godt rustet opp i KILDENs nye nettversjon.

De siste aktuelle publikasjonene og tidsskriftsnumrene presenteres. Vi lister også de siste doktorgradene på kjønnsforskningsfeltet. I tillegg gir vi oversikt over relevante tidsskrifter, populærvitenskapelige magasin og fagressurser.

http://kilden.forskningsradet.no/
c16877/publikasjon/index.html?tid=17512

Ønsker oss tilbakemeldinger!

Vi håper våre mange brukere der ute vil like de nye nettsidene og det som vil komme av stoff her. Vi ønsker oss tilbakemeldinger på hva dere synes, hva som er bra og hva som kan bli bedre.

Dessuten vil vi gjerne ha tips om hva vi kan skrive om framover!

Send en mail til post@kilden.forskningsradet.no

God bruk, god lesning og god sommer!

Nina Kristiansen
leder av KILDEN

Siste saker

Kalender

Nyhetsmagasinet

Vårt nyhetsmagasin er en uavhengig nettavis og medlem i Fagpressen.