Nytt feministisk forskningsnettverk

Et nytt nettverk for kvinne- og kjønnsforskning er i gang i Rogaland. Nettsidene åpnes på selve kvinnedagen.

Mange forskere ved Høgskolen i Stavanger og andre forskningsinstitusjoner i Rogaland er opptatt av feministisk teori og anvendelse av kjønnsperspektiver. Nå er nettverket Sentrum for feministisk teori, kvinne- og kjønnsforskning etablert.

Betegnelsen 'sentrum' har de valgt for å skille seg ut fra et senter. Dette vil ikke være et senter i tradisjonell forstand, i form av felles institusjonstilknytning, som for eksempel Senter for kvinne- og kjønnsforskning ved Universitetet i Bergen. Samtidig har senteret i Bergen vært en viktig kilde til inspirasjon og samarbeid.

- Det er mange måter å organisere samarbeid på, dette er tenkt som et nettverk hvor ressursene finnes ute ved forskningsinstitusjonene, forklarer Thonette Myking til KILDEN. Myking er koordinator for nettverket som organisatorisk er lagt til Høgskolen i Stavanger, Avdeling for helse- og sosialfag.

Rogalandsforskning, Arkeologisk Museum og Misjonshøgskolen i Stavanger er noen av samarbeidspartnerne til Høgskolen i dette nettverket. Målsettingen er å skape et tverrfaglig fellesskap om kvinne- og kjønnsforskning i Stavanger. Dette kunnskapsfeltet skal fremmes innenfor forskning og undervisning på alle nivåer i høyere utdanning.

Formidling vil være en sentral oppgave for Sentrum og målet er å nå ut til ett bredt publikum, også utenfor akademia. Det vil de gjøre ved å arrangere åpne forelesninger, kurs, seminarer og informere på websiden. Over 100 personer var på forelesningen om Simone de Beauvoir som nettverket arrangerte i februar, noe som tyder på at interessen er tilstede.

Høgskolen i Stavanger jobber for å bli universitet og blir det trolig i løpet av noen år.

- Visjonen til Sentrum er "Kjønn som utfordring i et nyskapende universitet", avslutter Myking drømmende.

Siste saker

Kalender

Nyhetsmagasinet

Vårt nyhetsmagasin er en uavhengig nettavis og medlem i Fagpressen.