Programstyre klart

Programstyret for det nye kvinne- og kjønnsforskningsprogrammet i Norges forskningsråd er nå klart. Forsker Anne Jorunn Berg, som også er nestleder i KILDENs styre, skal lede arbeidet.

Det nye forskningsprogrammet, som enda ikke har fått noe navn, er vedtatt opprettet av Norges forskningsråd i forlengelsen av programmet Kjønn i endring som avsluttes i år. De øvrige forskerne i styret er professor Gro Hagemann, Institutt for historie, Universitetet i Oslo, førsteamanuensis Nils Axel Nissen, Institutt for britiske og amerikanske studier, Universitetet i Oslo, professor Karen Sjørup, Videncenter for ligestilling, Roskilde og førsteamanuensis Norman Anderssen, Seksjon for utviklingspsykologi, Universitetet i Bergen.

De første prosjektene i programmet vil starte i 2002. Før den tid skal programstyret, som er valgt for 3 år, ha utviklet en programplan som konkretiserer intensjonene nedfelt i en foreliggende programbeskrivelse. Programstyret skal fremme forslag om organiseringen av programmet med hensyn til prosjektorganisering og virkemiddelbruk og om programstyrets arbeidsform. Styret vil ta utgangspunkt i erfaringene fra forrige program, Kjønn i endring.

Siste saker

Kalender

Nyhetsmagasinet

Vårt nyhetsmagasin er en uavhengig nettavis og medlem i Fagpressen.