Oppstart av Forening for kvinne- og kjønnsforskning

Både Danmark og Finland har nasjonale foreninger for kvinne- og kjønnsforskning. Men Norge har ligget etter når det gjelder å organisere kvinne- og kjønnsforskere i en interesseforening. Nå er endelig arbeidet påbegynt.

I de norske kvinne- og kjønnsforskningsmiljøene har mange hatt et ønske om å danne en nasjonal forening for forskere innenfor fagfeltet.

Nasjonalt fagråd for kvinne- og kjønnsforskning vedtok på sitt årlige møte i oktober 2000 å oppnevne en representant fra hver av miljøene til et interimstyre. Dette styret fikk i oppdrag å starte arbeidet med å danne en forening.

Interimstyret har nylig hatt sitt første møte - og diskuterete bl.a. formålet med en slik forening. Interrimsstyret ønsker at foreningen skal synliggjøre kjønnets betydning i vitenskap, kultur og samfunn. Foreningen skal skape møteplasser for ulike retninger innenfor kjønnsforskningen og danne nettverk og fremme faglige diskusjoner mellom medlemmene. Interrimsstyret vil også at foreningen skal skape bedre økonomiske vilkår for kvinne- og kjønnsforskningen.

På møtet planla interimstyret en faglig konferanse i juni 2002, der også stiftelsen av foreningen skal finne sted. I tillegg ble det utarbeidet forslag til formålsparagraf og vedtekter for foreningen.

Siste saker

Kalender

Nyhetsmagasinet

Vårt nyhetsmagasin er en uavhengig nettavis og medlem i Fagpressen.