forskerbasen.no

KILDENs database over kvinnelige forskere og kvinne- og kjønnsforskere lanseres i dag i ny drakt etter en omfattende videreutvikling. Forskerbasen får samtidig ny og egen adresse: http://forskerbasen.no.

Forskerbasen er en del av KILDENs informasjonstjeneste og har som formål å synliggjøre og gjøre tilgjengelig kvinnelige forskeres kompetanse generelt og kvinne- og kjønnsforskningskompetanse spesielt. Siden basen ble offisielt åpnet i juni i fjor har den blitt brukt av journalister som søker kilder, arrangører som trenger foredragsholdere, studenter som trenger veiledere, styrer og råd som trenger medlemmer og ikke minst av KILDEN i vårt daglige informasjonsarbeid.

På bakgrunn av egne erfaringer og tilbakemeldinger fra brukere har det blitt foretatt en videreutvikling av Forskerbasen som gjør både søk og registrering lettere. I tillegg har Forskerbasen fått en egen forside med nyheter, intervjuer og annen nyttig informasjon.

Så langt er det omlag 1500 forskere som har registrert seg i Forskerbasen. De fleste av disse er fra universitetene. Kirke,- utdannings- og forskningsdepartementet har imidlertid bevilget penger til arbeidet med å samle inn forskere fra høgskolene og instituttsektoren. KILDEN er nå i gang med å kontakte de ulike institusjonene og håper på like stor registreringsvillighet her som ved universitetene.

Siste saker

Kalender

Nyhetsmagasinet

Vårt nyhetsmagasin er en uavhengig nettavis og medlem i Fagpressen.