Statsbudsjettet øremerker stillinger til kvinner

Regjeringen har i sitt forslag til statsbudsjett foreslått å øremerke 20 professorater og 40 postdoktorstillinger for kvinner. Fagområder med få eller ingen kvinnelige professorer vil bli prioritert.

I Arbeiderpartiets forslag til statsbudsjett for 2001 for Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet (KUF) heter det: "For å betre likestillinga i forsking og høgre utdanning, foreslår Regjeringa å øyremerkje dei 40 nye postdoktorstillingane og 20 nye professorat for kvinner".

I følge rådgiver Kari Aamli i KUF finansieres dette med friske penger som er lagt inn i budsjettet. På grunn av høstferie er det vanskelig å få svar på hvordan midlene/stillingene skal fordeles. Etter all sannsynlighet vil fagområdene med lavest kvinnerepresentasjon bli prioritert.

Budsjettforslaget for KUF sitt område ligger nå til behandling i Stortingets Kirke-, utdannings- og forskningskomite. Arbeiderpartiregjeringen har 65 av 165 representanter på Stortinget, de mangler dermed støtte fra 18 representanter for å få flertall for sitt forslag. 

Siste saker

Kalender

Nyhetsmagasinet

Vårt nyhetsmagasin er en uavhengig nettavis og medlem i Fagpressen.