Øremerking av stillinger for kvinner

- Det vil komme 40 nye post.doc.-stillinger øremerket for kvinner, lovte statsråd Trond Giske i sitt innlegg på konferansen "Kvinner i Akademia".

- Regjeringen vil også vurdere å øremerke professorater for kvinner, sa Giske videre i sitt innlegg. Både post.doc.-stillingene og eventuelle professorater vil komme som en del av statsbudsjettet for år 2001.

Utdannningsministeren holdt sitt innlegg på konferansen "Kvinner i Akademia" som ble arrangert av Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet i Oslo 4.-5. september. Konferansen samlet over hundre ledere fra ulike utdanningsinstitusjoner.

I sitt innlegg nevnte Giske KILDENs forskerbase som et viktig tiltak for å bedre rekrutteringen av kvinner til Akademia.

- Den manglende likestillingen innefor Akademia er udemokratisk og dårlig ressursutnyttelse, sa en engasjert statsråd. - Likestilling kommer ikke av seg selv. I politikken har vi lykkes, men ikke innefor Akademia. Vi må lære av de virkemidlene som er brukt der, ble det hevdet videre. Trond Giske pekte også i sitt innlegg på at mye av ansvaret ligger på den enkelte forskningsinstitusjon.

I debatten etter statsrådens innlegg var det flere som mente at 40 nye post.doc.-stillinger i seg selv ikke er nok. Flere etterlyste viljen til å gjøre handlingsplaner for likestilling om til konkrete tiltak.

Siste saker

Kalender

Nyhetsmagasinet

Vårt nyhetsmagasin er en uavhengig nettavis og medlem i Fagpressen.