Mannsforskningskonferanse med Susan Faludi

Nettverk for forskning om menn arrangerer "Maskuliniteter - en konferanse om menn" i Oslo 12. september 2000. Den kjente amerikanske forfatteren Susan Faludi er en av foredragsholderene.

Faludi vil presentere sin nye bok "Stiffed. The Betrayal of the Modern Man". Boka vakte oppsikt og debatt, også i Norge, da den ble lansert i USA i fjor. Faludis foredrag vil bli kommentert og satt i sammenheng med norske forhold.

- Vi har invitert et bredt spekter av forskere, og temaene spenner vidt. Skal en peke på en fellesnevner for konferansen, er det det kritiske blikk den kaster på ulike maskulinitetsformer, sier Knut Oftung fra Nettverk for forskning om menn.

Kriminolog Liv Finstad vil snakke om hvordan politiet utformer sine mannlighetsformer, mens psykologen Magne Raundalen foredrar om hva vi kan gjøre med gutter i risikosonen - de som seinere kanskje fyller opp fengslene og spesialinstitusjonene. Hvordan menn forholder seg til arbeidslivet, gitt nye familieformer og omsorgsoppgaver, er forskeren Øystein Gullvog Holter tema.

- Men det er også viktig å se nærmere på de små, unselige tingene i kulturen for å forstå hvordan menns maskuliniteter er konstruert, sier Oftung. - Clas Ekenstam fra Gøteborgs universitet vil for eksempel ta oss med på en reise gjennom den mannlige gråtens historie, forteller han entusiastisk.

Konferansen finner sted 12. september på Kongressenteret i Folkets Hus, Youngsgt. 11. Påmeldingsfristen er 6. september. 

Siste saker

Kalender

Nyhetsmagasinet

Vårt nyhetsmagasin er en uavhengig nettavis og medlem i Fagpressen.