Redaktør til Kvinneforskning søkes:

KILDEN søker ny redaktør til tidsskriftet Kvinneforskning fom nr. 1. 2001. Redaktørarbeidet tilsvarer mellom 20 til 40% av hel stilling. Har du lyst på faglige utfordringer, flere og tettere kontakter blant kvinne- og kjønnsforskere i Norge og Norden, kunnskap om andres forskning og andre fag, samt å lede tidsskriftsarbeid. Send i såfall søknad til KILDEN innen 1. juni.
KILDEN Informasjons- og dokumentasjonssenter for kvinne- og kjønnsforskning i Norge søker ny redaktør til tidsskriftet Kvinneforskning fom nr. 1. 2001. Redaktørarbeidet tilsvarer mellom 20 til 40% av hel stilling.

Som redaktør av tidsskriftet vil du kunne opparbeide et stort nettverk av kontakter i hele Norden, du vil få oversikt over og innsyn i andre fagområder enn ditt eget og du vil få spennende redaktørerfaring.

Tidsskriftet har eksistert siden 1977, og ble tidligere drevet av Sekretariatet for kvinneforskning i Norges forskningsråd (tidl. NAVF). I 1998 ble ansvaret for tidsskriftet overtatt av det da nyopprettede KILDEN. Det har lenge vært et ønske fra kvinne- og kjønnsforskningsmiljøene at Kvinneforskning skal knyttes nærmere opp til miljøene. Kilden har startet denne prosessen og vedtatt flere endringer for å styrke tidsskriftet: Det skal opprettes et redaksjonsråd med representanter fra ulike forskningsmiljøer (fra nr. 1/2001), deler av tidsskriftet skal være fagvurderingsbasert (refereed journal) og det skal satses på bokanmeldelser, kommentarstoff, intervjuer etc. Tradisjonen med å formidle fagstoff også utenfor kvinne- og kjønnsforskningsmiljøene skal opprettholdes.

Tidsskriftet Kvinneforskning skal:

  • løfte fram nye temaer og forskningsfelt
  • vise bredden og dybden i norsk kvinne- og kjønnsforskning, ved å tilstrebe tverrfaglighet, stimulere yngre forskere til å skrive og ved å gi plass til forskere også utenfor det etablerte kvinneforskningsmiljøet
  • fremme debatt i kvinne- og kjønnsforskningsmiljøene
  • tilstrebe relevans og dialog utenfor kvinne- og kjønnsforskningsmiljøet
  • drive forskningsformidling av høy kvalitet

Mer informasjon finnes på http://kilden.forskningsradet.no/tidsskriftet/

Vi søker en redaktør som har forskningskompetanse og –erfaring, som har et kontaktnettverk av kvinne- og kjønnsforskere og som har eller har hatt forankring i et kvinne- og kjønnsforskningsmiljø. Vedkommende bør ha redaktørerfaring eller erfaring fra annet redaksjonelt arbeid, må kunne overholde tidsfrister og bør ha et godt språk og gode samarbeidsevner.
Redaktørarbeidet er estimert til 20-40% stilling avhengig av fordelingen av oppgaver mellom nyansatt redaktør og KILDENs administrasjon. Vi kan også komme til enighet om ulike ordninger for frikjøp eller lignende. Arbeidssted kan være egen arbeidsplass eller KILDEN i Oslo. Honorar/lønn etter avtale.

For mer informasjon, kontakt Nina Kristiansen, leder av KILDEN, på tlf. 22 24 09 31.

Søknadsfrist: 1. juni 2000.

Siste saker

Kalender

Nyhetsmagasinet

Vårt nyhetsmagasin er en uavhengig nettavis og medlem i Fagpressen.