Nyansatt koordinator for Kjønn i endring

Turid Markussen er fra 1.5. ansatt i halv stilling som ny koordinator for forskningsprogrammet Kjønn i endring. Hun overtar etter Kristin Skjørten.

Markussen har bakgrunn som førstekonsulent ved Kvinnforsk - Senter for kvinneforskning og kvinner i forskning - ved Universitetet i Tromsø (UiTø) og andre jobber innenfor undervisning og administrasjon ved samme universitet. Hun var ledervikar i KILDEN i perioden september 1999 - februar 2000. Hun er cand.polit. i sosialantropologi fra UiTø, med hovedoppgave om bygdemuseum på Shetland. Hun er medredaktør på boken Kritisk kunnskapspraksis: Bidrag til feministisk vitenskapsteori, Spartacus 1999 og er redaktør for tidsskriftet Kvinneforskning i år 2000.

Den nye koordinatoren for Kjønn i endring vil ha kontorplass på Senter for kvinneforskning, Universitetet i Oslo.

Markussen forteller at hun framover vil jobbe med publisering fra programmet, seminarer og avslutningskonferanse, evaluering og arbeide for å videreføre programmet, evt. etablering av nytt program.

De enkelte forskningsprosjektene har egne planer i forhold til publisering av vitenskapelige arbeider, men publisering vil også skje i regi av programmet. Nå utarbeides det en strategi for mer allmennrettet formidling, rettet mot media og brukergrupper.

Et programseminar er planlagt til høsten hvor bla. formidling fra programmet er tema. Sluttkonferansen er fastsatt til våren 2002.

Forskningsprogrammet Kjønn i endring strekker seg fra 1997 til 2001, og programmets totalbudsjett er på ca. 25 millioner kroner. Forskningsmidlene er fordelt. Ved siden av Norges forskningsråd, som er største økonomiske bidragsyter, bidrar også Barne- og familiedepartementet og NHO med tilskudd til programmet. Kjønn i endring er et kjønnsforskningsprogram, i motsetning til tidligere program som har vært kvinneforskningsorientert. Både mannsforskning og homoseksualitetsforskning er tatt med under programparaplyen. Programmet er delt opp i seks tematiske områder, med mest aktivitet innenfor arbeidslivsforskning og forskning på seksualitet.

Programstyret ledes av professor Gro Hagemann, Universitetet i Oslo. 

Siste saker

Kalender

Nyhetsmagasinet

Vårt nyhetsmagasin er en uavhengig nettavis og medlem i Fagpressen.