Studie av kvinnelige journalisters erfaringer

Årets stipend fra Kvinneuniversitetets Forskningsfond deles ut til et prosjekt om kvinnelige journalisters erfaringer med betydningen av kjønn i intervjusituasjoner.

I en pressemelding fra Kvinneuniversitetet fortelles det at stipendet på kr. 50 000,- skal deles ut på et arrangement ved Kvinneuniversitetet på Løten tirsdag 8. februar. Mottakerne er journalistene Hege K. Fosser Pedersen og Christine Præsttun og deres prosjekt Du har jo så lite klær på deg - kvinnelige erfaringer fra media. Pedersen har journalistutdanning og har jobbet som journalist i Økonomisk Rapport siden 1998. Præsttun er hovedfagsstudent i sosiologi med avhandling om Kinas maktovertakelse i den britiske kolonien Hongkong. Hun har journalistisk erfaring blant annet som programleder i P4 Radio.

Årets tema for stipendet fra Kvinneuniversitetets Forskningsfond var kvinner og media. Innen dette temaet var det aktuelt med forskningsprosjekter som belyste enten media som arbeidsplass for kvinner og/eller hvordan kvinner fremstår i media.

Ved forrige utlysing var det et prosjekt fra Høgskolen i Molde som gikk av med seieren med tema "Kvinner og hjerteinfarkt".

På arrangementet den 8. februar vil Fosser Pedersen og Præsstun, som fikk årets stipend, holde foredrag om kvinnelig lederstil og kvinnelige erfaringer fra media. Ønsker du å være med på arrangementet, kan du melde deg på til Kvinneuniversitetet på telefon 62 59 16 00. Fristen er mandag 7. februar.

Siste saker

Kalender

Nyhetsmagasinet

Vårt nyhetsmagasin er en uavhengig nettavis og medlem i Fagpressen.