Internettkurs innen feministisk forskning

Som en del av en trend med kursvirksomhet over internettet, kan du nå følge cyber-kurs innen feministisk forskning med professor Rosi Braidotti.

I perioden 10. januar til 10. mars 2000 kan du for eksempel følge kurset "Historiography of Feminist Ideas", et kurs hvor feministiske tekster fra den andre bølgen av kvinnebevegelsen vil bli gransket i et historisk perspektiv. Det er professor Rosi Braidotti og Berteke Waaldijk ved Utrecht universitet i Nederland som arrangerer dette kurset.

Et annet online-kurs som også er aktuelt denne våren er kurset "Feminist Theory: Between Difference and Diversity." Dette er et kurs om forskjellige skoler i feministisk teori i forhold til teorier om subjektivitet og epistemologi. Kurset vil avholdes i perioden fra 15. mai til 10. juli 2000. Rosi Braidotti står også bak dette kurset. Kurset ble bearbeidet til bruk på internett som en del av det europeiske prosjektet Diotima, finansiert av Socrates-avdelingen i EU, på basis av et initiativ fra Høgskolen i Lillehammer i samarbeid med flere europiske universiteter og høgskoler.

Disse to kursene er bare to av en rekke kurs som tilbys nå. Innen opplæring på informasjons- og kommunikasjonsteknologi tilbys det for eksempel en rekke online-kurs, eller "cyber courses" som de også kalles. På nettsidene til The Women's International Electronic University kan du for eksempel finne nettkurs for nybegynnere på internettet.

Det å følge kurs over internettet gir unike muligheter til å utdanne seg uavhengig av geografi. Norge har allerede lang erfaring med fjernundervisning. Med internettet gis også muligheten til å utdanne seg uavhengig av landegrenser, noe som gjør at vi nå kan følge et feministisk teori-kurs med en internasjonalt annerkjent forsker som Rosi Braidotti fra vår egen PC. Online-kurs har forskjellige former. Det kan for eksempel være gruppeundervisning, eller et tilbud om å rette dine oppgaver. Det kan også være forelesninger direkte på nettet og egne chatterom hvor kursdeltakerne kan diskutere. Kanskje er dette noe å se nærmere på, særlig for studenter og stipendiater ved læresteder uten undervisningstilbud innen kvinne- og kjønnsforskning?

Ønsker du mer informasjon om kurset "Historiography of Feminist Ideas", kontakt:

Mischa Peters eller Berteke Waaldijk,

Institute of Media and Re/presentation, Utrecht University

Kromme Nieuwegracht 29, 3512 HD, Utrecht, The Netherlands

Phone: +31 30 253 6125

Fax: + 31 30 253 6167

E-mail: mischa.peters@let.uu.nl eller berteke.waaldijk@let.uu.nl

Siste saker

Kalender

Nyhetsmagasinet

Vårt nyhetsmagasin er en uavhengig nettavis og medlem i Fagpressen.