Nytt nordisk nettverk for webredaktører

Den 25. og 26. oktober 1999 møttes webredaktører med fokus på kvinne- og kjønnsforsking til et arbeidsgruppemøte i Göteborg.

Arrangører var NIKK (Nordisk institutt for kvinne- og kjønnsforskning), KVINFO i Danmark, KILDEN i Norge og Nationella sekretariatet för genusforskning i Sverige.

Målgruppen for møtet var nordiske webredaktører som arbeider konkret med nettsteder for kvinne- og kjønnsforskningsmiljøer. Deltakerne kom fra enheter på lokalt nivå: Kvinnovetenskapligt forum ved Umeå universitet, Tema Genus ved Linköpings universitet, Institutionen för genusvetenskap ved Gøteborgs universitet, Centrum för kvinnoforskning ved Stockholms universitet, Kvinnovetenskapligt Forum ved Lunds universitet, Kvinnohistoriska samlingarna ved Göteborgs universitetsbibliotek, Institutet för kvinnoforskning ved Åbo Akademi, på nasjonalt nivå: KVINFO og Koordination for Kvinde & Kønsforskning fra Danmark, KILDEN fra Norge, Nationella sekretariatet för genusforskning fra Sverige, og på nordisk nivå: NIKK.

Hensikten med arbeidsgruppemøtet var å få rettet oppmerksomheten mot de forskjellige nettstedenes innhold og utforming, samt arbeidsfordeling og formidling av informasjon på internett for kvinne- og kjønnsforskningen i Norden. Det er også et ønske om å danne et nordisk nettverk som tar for seg disse spørsmålene i kjølvannet av møtet.

Den første møtedagen ble det holdt innlegg av Anna Møbjerg, KVINFO, som skisserte opp hva som må tas i betraktning fremover i forhold til tekniske, organisatoriske og andre løsninger. Turid Markussen fra KILDEN snakket om oppbyggingen og videreutviklingen av KILDENs nettsted. Kvinnohistoriska samlingarna (Göteborg) ble presentert og man snakket om nettsteder som har et hovedprodukt, her KVINNSAM. Deretter ble innhold og formidling diskutert i plenum, og spørsmål som ble diskutert var blant annet: Hva bør finnes på et kvinne- og kjønnsforskningsnettsted? Behøves det en arbeidsfordeling mellom lokale, nasjonale og nordiske nettsteder i Norden? Hvordan får man et nettsted til å bli attraktivt?

Den andre kursdagen fordelte deltakerne seg i mindre grupper, hvor de enkelte nettstedene ble diskutert. Deltakerne demonstrerte og viste frem sine respektive nettsteder og det ble åpnet for diskusjon og evaluering av nettstedene. En av reaksjonene på møtet var at det var positivt å få en mulighet til å treffe andre som jobber med det samme og få drøftet problemstillinger og samarbeidsmuligheter.

Fra Norge var KILDEN og FOKUS representert i Göteborg. Det er positivt om flere sentre, nettverk og miljøer innen norsk kvinne- og kjønnsforskning blir med i nettverket. Det vil blant annet bli opprettet en e-postliste for utveksling av erfaringer, spørsmål osv. Ønsker du å stå på denne listen, ta kontakt med Maria Grönroos på NIKK, e-post: maria.gronroos@nikk.uio.no. Det vil også bli arrangert et nytt arbeidsmøte neste år, da sannsynligvis med en invitert fordragsholder.

Siste saker

Kalender

Nyhetsmagasinet

Vårt nyhetsmagasin er en uavhengig nettavis og medlem i Fagpressen.