Nasjonalt forskerkurs om mannsforskning

Sentrene for kvinne- og kjønnsforskning ved universitetene i Oslo, Bergen og ved NTNU har i samarbeid utviklet et forskerkursprogram i kjønnsforskning. "Researching Masculinities" er det første temakurset innenfor programmet.

Det felles forskerkursprogrammet består av allmennkurs som skal gå en gang i året, samt tema- eller fagspesifikke kurs som arrangeres etter behov. Det første allmennkurset, "Feminisme som kritikk. Veier til kvinneforskningen", ble arrangert i 1998, og det neste, "Empirisk forskning etter poststrukturalismen", i september 1999.

Det fire dagers forskerkurset, "Researching Masculinities" er det første temakurset. Kurset vil holdes på Røros 20.-23. mars 2000. NTNU, ved et samarbeid mellom Institutt for sosiologi og statsvitenskap (ISS) og Senter for kvinne- og kjønnsforskning (SKF), er ansvarlige for kurset.

Noen av foreleserne på kurset er professor David Morgan, University of Manchester/Institutt for sosiologi og statsvitenskap, NTNU, professor Jeff Hearn, University of Manchester/Universitetet i Åbo, professor Jonas Frykman, Lunds Universitet, Øystein Gullvåg Holter, Koordinator for nordisk mannsforskning, NIKK, professor Ingar Kaldal, NTNU og førsteamanuensis Jørgen Lorentzen, Universitetet i Oslo.

Kurset vil dekke nyere, teoretiske perspektiver innenfor studier av kjønn, empiriske studier av menn, forholdet mellom teori og metode innenfor kjønnsforskningen, samt maskulinitetsbegrepet.

Faglig ansvarlige: Berit Brandth, Elin Kvande, Merete Lie, David Morgan, Inst. for sosiologi og statsvitenskap/Senter for kvinne- og kjønnsforskning, NTNU. Kurset er tverrfaglig og åpent for alle studenter innenfor et doktorgradsprogram.

Påmelding innen 1.februar 2000 til:

Kari Bergheim

Institutt for tverrfaglige kulturstudier

NTNU

7491 Trondheim

tlf. 73 59 17 88

email: kari.bergheim@hf.ntnu.no

Siste saker

Kalender

Nyhetsmagasinet

Vårt nyhetsmagasin er en uavhengig nettavis og medlem i Fagpressen.