Ny undersøkelse om seksuell trakassering i idretten

Undersøkelsen viser at fire prosent av kvinnelige idrettsutøvere har vært utsatt for seksuell tvang, voldtektsforsøk eller voldtekt.

Forsker Jorun Sundgot Borgen og professor Kari Fasting ved Norges idrettshøgskole har gjennomført undersøkelsen for Olympiatoppen.

De sier til Aftenposten 3. september (s. 37) at det er langt færre idrettskvinner som har opplevd alvorlige overgrep enn kvinner som er utenfor idretten (19 prosent). Imidlertid skiller ikke idrettskvinnenes erfaringer med seksuell trakassering seg ut fra kontrollgruppen med kvinner utenfor idretten. Her svarte 51 prosent av idrettskvinnene og 59 prosent av de utenfor idretten at de har blitt seksuelt trakassert.

VG retter oppmerksomhet 3. september mot at undersøkelsen viser at hvert fjerde tilfelle av seksuell trakassering mot kvinnelige idrettsutøvere kommer fra kvinner. Lederen av Olympiatoppens kvinneprosjekt, Marit Myrmæl, sier til VG at tilnærmelsene fra eget kjønn i stor grad kommer fra medutøvere, og at andelen er spesielt stor i ballidretter.

Siste saker

Kalender

Nyhetsmagasinet

Vårt nyhetsmagasin er en uavhengig nettavis og medlem i Fagpressen.