Forslag om "European Gender Institute"

På et seminar i Stockholm i juni 1999, fremmet Sveriges likestillingsminister Margareta Winberg et forslag om opprettelse av "European Gender Institute".

Dette opplyser Regjeringskansliet i Sverige om, ved Likestillingsavdelingen, i et utsendt memorandum. Alle medlemlandene i EU var representert på seminaret, bortsett fra Belgia, Portugal og Luxemburg. I tillegg var den Europeiske Kommisjonen og NIKK representert.

Winberg understreket betydningen av å etablere et kunnskapssenter som kan bistå Kommisjonen, EU-institusjonene og medlemslandene i likestillingsarbeidet. Instituttet vil være et viktig møtested for forskere og politikere. Instituttet skal ikke finansiere forskning eller utføre forskning, men samle kunnskaper om forskningsarbeid og formidle forskningsresultater.

Seminardeltakerne var enstemmig positive til idéen om å etablere et kvinne- og kjønnsforskningsinstitutt. Det ble understreket at alle europeiske institusjoner vil trekke fordeler av et slikt institutt, fordi det er et behov for ekspertsynspunkter om kjønnsrelaterte temaer.

Seminardeltakerne diskuterte videre at mål og oppgaver for et slikt institutt må utarbeides og at det er viktig at instituttet kan handle selvstendig i forhold til de europeiske institusjonene.

Deltakerne var enige om at det var behov for en gjennomføring av en undersøkelse i medlemslandene, for slik å kunne identifisere behov og forventninger til etableringen av instituttet.

Siste saker

Kalender

Nyhetsmagasinet

Vårt nyhetsmagasin er en uavhengig nettavis og medlem i Fagpressen.