Ny bok om kjønn i filosofihistorien

Elin Svennebys bok "Også kvinner, Glaukon", ble lansert i april 1999.

Det er i dag like mange kvinner som menn som leser filosofi til examen philosophicum og examen facultatem i Norge, men fortsatt er de fleste lærebøker svært preget av tradisjonelle mannsperspektiver. OGSÅ KVINNER, GLAUKON! er den første norske fremstilling av filosofihistorien som setter kjønnsproblematikk i forkus. Forfatteren viser at dette har vært et seriøst tema for filosofisk debatt gjennom tidene, med utspring i Platons tidlige tanker om likestilling.

I boka er kvinnelige filosofer integrert i diskusjoner med sine mannlige kolleger, og presentert på egne premisser. Teksten er lettlest, og skrevet med tanke på dem som har savnet en filosofihistorisk innføringsbok med fokus på kjønn på norsk.

Boka er forsynt med fyldige referanser og registre med mange oppslagsord, som gjør den velegnet til videre studium og forskning for den vitebegjærlige. Den vil være særlig nyttig for den som er opptatt av hvordan vi skal fremme frihet og likestilling mellom kjønnene.

Elin Svenneby er førsteamanuensis i filosofi ved Universitetet i Tromsø. Boka er et resultat av hennes mangeårige virke som forsker og pedagog.

(Teksten er hentet fra forlagets omtale)

Også kvinner, Glaukon!

Forfatter: Elin Svenneby

Forlag: Emilia

Utgivelse: april 1999

Siste saker

Kalender

Nyhetsmagasinet

Vårt nyhetsmagasin er en uavhengig nettavis og medlem i Fagpressen.