Bok til salgs: Kvinner, krig og kjærlighet

Restopplaget av denne boka fra 1995 selges nå til inntekt for arbeidet med flyktninger fra Kosovo, pris min. kr. 50,-

KILDEN har fått en henvendelse fra Dag Ellingsen om boka Kvinner, krig og kjærlighet. Den selges nå billig, og kan bestilles direkte hos forfatteren, som presenterer boka slik:

Dette er en nordisk antologi som kom ut på Cappelen i Norge i 1995. Boka er på litt over 200 sider. På baksiden av omslaget står det:

"Kvinnenes rolle under annen verdenskrig er lite beskrevet i norsk og nordisk historisk forskning. Særlig de såkalte "tyskertøsenes" skjebne finnes det lite systematisert kunnskap om. De tre forfatterne, som er henholdsvis sosiolog, historiker og antropolog, har satt seg fore å bøte på dette:
Dag Ellingsen skriver om de norske "tyskertøsene", og viser hvilke følger en del mytepregete forestillinger fikk for samfunnets behandling av dem.
Anette Warring har tatt for seg de danske "tyskerpigerne". Etter mange intervjuer kan hun slå hull på myten om de dumme, stygge og lettsindige kvinnene.
Inga Dóra Björnsdóttir kan fortelle historien om de mindre kjente "amerikanerbrudene" og andre islandske kvinner som slo seg sammen med amerikanske soldater. De ble også hånet og utstøtt, selv om kjærestene var allierte menn. Dermed styrkes teorien om at kvinner ikke bør innlede forhold til "fremmede" menn, uansett om han er fiende eller venn, om det er krig eller fred. Kvinners seksualitet blir sett på som nasjonens eiendom, slik Anette Warring konkluderer."

Den siste konklusjonen er ikke blitt mindre aktuell etter de overgrepene mot kvinner som man har erfart som en del av krigshandlingene i det tidligere Jugoslavia.

Praktisk informasjon

Restopplaget av denne boka selges nå til inntekt for arbeidet med flyktninger fra Kosovo. Jeg har vært i dialog med Kirkens Nødhjelp, og de har under vurdering et hjelpearbeid spesielt rettet mot kvinner som har vært utsatt for seksuelle overgrep under krigen.

Boka koster det du vil betale, men minimum kroner 50,-. Vil du ha boka tilsendt i posten må du legge til kr. 29 for porto og emballasje hvis du bor i Norge, prisen er 31,- i resten av Norden. Boka kan også hentes hos undertegnede i Statistisk sentralbyrå, Kongens gate 6 i Oslo (ring 22 86 46 52 på forhånd). Ansatte på NIKK, Senter for kvinneforskning og Institutt for kriminologi, vil få boka sendt gratis til arbeidsplassen.

Du bestiller og betaler ved å sende en giro til:

Dag Ellingsen
Vennersborgveien 9B
0281 Oslo

Konto: 9680 08 28403

Merk giroen "Kvinner, krig og kjærlighet", det antall bøker du vil ha, og hvordan du vil ha pakken tilsendt.

Siste saker

Kalender

Nyhetsmagasinet

Vårt nyhetsmagasin er en uavhengig nettavis og medlem i Fagpressen.