Vellykket feiring i Trondheim

I Trondheim ble kvinnesaken og ti-årsjubileum feiret tre dager til ende.

Berit Gullikstad ved Senter for kvinneforskning,NTNU, forteller i en epost til KILDEN:

- Det hele startet lørdag 6.mars da Senter for kvinneforskning feiret sitt 10 års jubileum med et arrangement rettet mot å få brukere av kvinneforskningen i tale. I stedet for å la oss bli hyllet internt ved NTNU eller fra fagmiljøene, valgte vi en feiring hvor det også var lov til å stille kritiske spørsmål til kvinneforskningen.

- Vi synes selv vi fikk til et hyggelig arrangement med en god blanding av underholdning og faglige utfordringer. Selv om vi ikke hadde annonsert jubileet overfor fagfeller utenfor Trondheimsområdet, fikk vi flotte blomsterhilsninger fra Senter for kvinneforskning i Oslo og fra KILDEN.

- 8.mars ble feiret ved NTNU med en rekke arrangementer. Senteret selv hadde ÅPEN DAG særlig rettet mot studentene med forelesning av Beatrice Halsaa om retninger i feministisk teori og med demonstrasjon av KILDEN ved Nina Kristiansen. Etterpå var det orienteringer om forskningsprosjektene ved senteret.

- Ellers var det spennende seminarer om hvordan maskuliniteten uttrykkes i dagens filmer, om kjønn og makt belyst ved de kvinnene som sitter i topposisjonene ved NTNU og Trondheim og om kvinners helse i dagens Norge.Om kvelden var det seminar om hva det betyr å være lesbisk i arbeidslivet og om tango som et spill mellom kvinne og mann.

- Arrangementene ble holdt på Dragvoll, på Gløshaugen og i byen og trakk godt med folk. Vi regner at godt og vel 500 fant veien til de ulike arrangementene.

- I fire år har det vært et flott samarbeid med flere parter, bl.a. likestillingsrådgiveren, studentpresttjenesten, Studentsamskipnaden og Senter for kvinneforskning om feiring av kvinnedagen ved universitetet. Vi håper det vil bli mulig å fortsette dette samarbeidet også i de neste årene.

Siste saker

Kalender

Nyhetsmagasinet

Vårt nyhetsmagasin er en uavhengig nettavis og medlem i Fagpressen.