Teknologi

Teknologi

16 March 2022
Vi ønskjer å få fleire jenter til teknologifag, men korleis får ein dei dit, spør Hilde G. Corneliussen.
23 November 2021
For å skape kjønnsbalanse i IKT-studier har det vært viktig med offensive og kostbare tiltak over tid. Det viser forskere ved NTNU i en nylig publisert artikkel.
26 October 2021
De forstyrrer ordenen og må gjøre ting på en litt annen måte. Kvinner som starter høyteknologibedrifter, føler de ikke hører hjemme i den maskuline bransjen, viser ny forskning.
28 September 2021
Systemet for å diagnostisere dataspillavhengighet er fortsatt ufullstendig, og slår annerledes ut for gutter enn jenter, viser forskningen til Turi Reiten Finserås.
21 September 2021
Særlig forskning på teknologi mangler kjønnsperspektiver, viser kartleggingen. Men kjønnsforskere mener mye relevant forskning ikke er tatt med.
6 April 2021
Helsevesenet gjør en for dårlig jobb i møte med mennesker med variasjoner i kjønnsegenskaper, slår Katrina Roen fast i en ny artikkel.
23 March 2021
– Den digitale innovasjonen flytter makt fra mennesker til datamaskiner. Vi blir ofte ofre for hvilke valg teknologien tar. Vi velger det Netflix anbefaler oss og klikker på det første søkeresultatet fra Google, mener Petter Bae Brandtzæg.
29 October 2020
En ny kunnskapsoversikt har samlet norsk forskning på likestilling og kunstig intelligens. Den viser at vi ikke er forberedt på likestillingskonsekvensene av den nye teknologien.
26 May 2020
Økonomien styrer hvilke perspektiver som får komme til orde i dataspill, viser ny doktorgrad.
5 May 2020
Professor Hilde G. Corneliussen mener det slett ikke er et paradoks at kvinner i Norge ikke velger IKT-fag, men at de som burde støttet dem ikke har stilt opp.
10 March 2020
Innovasjon blir fortsatt forbundet med menn som starter opp en bedrift eller tar patent på teknologiske nyvinninger. Mer kunnskap kan lære oss å tenke bredere om innovasjon og få flere kvinner på banen, skriver Linda Rustad.
Tidsskrift for kjønnsforskning
Diskursive forhandlinger om likestilling i IKT-arbeid
15 August 2019
E-helsetjenester gir store muligheter for ny kunnskap. Men når oppfølging av helsen vår flyttes hjem, risikerer vi at kvinner står igjen med ansvaret, skriver forsker Hege Andreassen i denne kronikken.

Pages

Publikasjoner

Forfatter(e):
Sørum, Hanne,Ragnhild Eg & Wanda Presthus
Publisert:
2022
Forfatter(e):
Trysnes, Irene & Ronald Mayora Synnes
Publisert:
2021
Forfatter(e):
Lagesen, Vivian Anette, Ivar Pettersen & Line Berg
Publisert:
2021
Forfatter(e):
Fosch-Villaronga, Eduard et al.
Publisert:
2021
Forfatter(e):
Smith, Helen Lawton et al.
Publisert:
2020
Forfatter(e):
Nadim, Marjan og Audun Fladmoe
Publisert:
2019
Forfatter(e):
Matinga, Margaret N., Bigsna Gill & Tanja Winther
Publisert:
2019
Forfatter(e):
Anfinsen, Martin, Vivian Anette Lagesen & Marianne Ryghaug
Publisert:
2018
Forfatter(e):
Corneliussen, Hilde G og Fay Tveranger
Publisert:
2018