Simonsen fikk journalistprisen

Simonsen fikk journalistprisen

KILDENs journalistpris 2008 gikk til Dagbladets Marie Simonsen.

 


Marie Simonsen er blitt tildelt KILDENs journalistpris (foto: Stine Bøe).

Prisen, som ble delt ut under KILDENs tiårsjubileum i går, gikk til en journalist som fortjener anerkjennelse for å ha synliggjort og popularisert kjønnsforskningen. Årets prisvinner er politisk redaktør i Dagbladet, Marie Simonsen.

Juryen begrunnet valget slik:

”Simonsen har som kommentator tilført kjønnsfeltet politisk relevans – og politikken kjønns- og likestillingsperspektiver. Hun kan ikke beskyldes for å bedrive mikrofonjournalistikk for verken forskere eller institusjoner, men formidler forskningen med bakgrunn i egen kunnskap på området –og det med prisverdig journalistisk teft.”

– Godt å bli satt pris på

– Jeg er utrolig stolt og glad. Når du først skal bli kalt feministhurpe i en feministblekke, er det inspirerende å vite at noen setter pris på jobben, kommenterte en glad Simonsen da hun tok imot prisen.